Stoomreiniging

Schoon met de kracht van stoom!

Wat is stoomreiniging en hoe werkt het?

De hoge temperatuur (150°C - 180°C) evenals de hoge druk (4-8 bar) van het stoom verweekt vet, olie en meer dat het vuil op de verschillende oppervlaktes doet kleven, en door de druk worden de vuilpartikels los gemaakt.

Het vuil kan aldus worden afgeveegd, of vacuum opgezogen, zodat de oppervlakte perfect proper en hygiënisch wordt.

Tegen bacteriën en allergiëen?

Omdat dit systeem enkel zuiver water op hoge temperatuur nodig heeft om stoom te produceren, worden geen chemische producten in de omgeving gebruikt, die allerhande allergiën kunnen veroorzaken. Integendeel, stoom verwijdert chemische residu die overbleven bij een vorige reiniging. Ook slechte geuren of parfums worden verwijderd uit kledij of stoffen. Daarom dat ziekenhuizen en rustoorden de voorkeur geven aan deze manier van reinigen.

Stoom is de meest gezonde reinigingsmethode!

Onze generatie is opgegroeid in een chemische omgeving, zeker wat reiniging betreft met een escalatie vanaf de jaren 40. Elke dag worden we geconfronteerd met nieuwe gevaren die kunnen opduiken bij het veelvuldig gebruik en langdurig blootstellen aan chemische producten.

Kanker, Astma, Eczeem zijn enkele van de courante aandoeningen die schering en inslag zijn bij blootstelling aan chemicaliën, daar waar alle onderhoud en reiniging perfect kan gebeuren met stoom zonder enig ander schadelijk product.

Hebt u vragen?

Of wenst u een offerte op maat?